skip to Main Content
Ontdek De Voordelen Van Keralit Gevelbekleding

Ontdek de voordelen van Keralit gevelbekleding

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw gevelbekleding die stijl met functionaliteit combineert? Keralit, een hoogwaardige kunststof gevelbekleding, biedt een moderne uitstraling en ongeëvenaarde duurzaamheid, ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Met zijn onderhoudsarme karakter en lange levensduur, is Keralit een uitstekende keuze voor iedereen die waarde hecht aan kwaliteit en een aantrekkelijk uiterlijk zonder de constante zorg van onderhoud.

In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van Keralit, het duurzame karakter en geven we tips over het gebruik en onderhoud van Keralit gevelbekleding. Lees snel verder en ontdek waarom dit kunststof bouwmateriaal zo geliefd is.

Wat is Keralit?

Keralit is een innovatieve gevelbekleding gemaakt van hoogwaardige kunststoffen, versterkt met glasvezel, bekend onder de naam Fiberyl©. Deze samenstelling zorgt ervoor dat Keralit extreem duurzaam is, met minimale uitzetting en uitstekende weerstand tegen de elementen. Het materiaal is ontworpen om de uitstraling van traditionele materialen zoals hout te evenaren, maar zonder de noodzaak van regelmatig onderhoud. Gevelbekleding kopen van Keralit kan makkelijk en snel online bij gespecialiseerde bedrijven, waardoor het toegankelijk is voor zowel doe-het-zelvers als professionals. Dit maakt Keralit niet alleen praktisch, maar ook een populaire keuze voor een breed scala aan bouw- en renovatieprojecten.

Voordelen van Keralit Gevelbekleding

Keralit gevelbekleding staat bekend om zijn talrijke voordelen, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en aantrekkelijke oplossing voor hun gevels. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 

 • Onderhoudsarm: Keralit vereist vrijwel geen onderhoud. Een simpele schoonmaakbeurt met water en een zachte zeep volstaat om het er jaar in, jaar uit als nieuw uit te laten zien.
 • Duurzaamheid: Door de unieke samenstelling is Keralit extreem weersbestendig en kan het goed tegen diverse klimatologische omstandigheden zonder te vervormen of te verkleuren.
 • Lange levensduur: Keralit is ontworpen voor een lange levensduur. Het materiaal is bestand tegen UV-stralen en behoudt zijn kleur en structuur door de jaren heen.
 • Eenvoudige installatie: Het monteren van Keralit is relatief eenvoudig en kan door doe-het-zelvers of professionals worden uitgevoerd. De panelen zijn licht en makkelijk te hanteren, wat de installatie vereenvoudigt.
 • Divers aanbod: Met een breed scala aan kleuren en stijlen kan Keralit worden aangepast aan bijna elke gewenste look, van modern tot traditioneel.

Deze voordelen maken Keralit niet alleen een praktische, maar ook een economisch verstandige keuze voor gevelbekleding.

Soorten Keralit gevelbekleding

Keralit is beschikbaar in verschillende stijlen die passen bij diverse architecturale voorkeuren. Elk type heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen:

 

 • Sponningdeel 143: Dit populaire model kenmerkt zich door een brede sponning die een strakke en afgewerkte uitstraling biedt. De panelen zijn 143 mm hoog en kunnen horizontaal, verticaal of diagonaal gemonteerd worden, wat ze veelzijdig in gebruik maakt.
 • Sponningdeel 190: Voor een modernere look zijn er de Sponningdeel 190-panelen, die hoger zijn met 190 mm. Net als de Sponningdeel 143 zijn deze panelen veelzijdig te monteren en beschikbaar in meer dan 20 kleuren.
 • Potdeksel 177: De Potdeksel 177-panelen hebben rabatdelen die elkaar overlappen, waardoor een lichte schaduw en zachte lijnen worden gevormd. Deze stijl past uitstekend bij zowel moderne als klassieke architectuur en kan alleen horizontaal gemonteerd worden.

 

Elk type biedt unieke visuele en functionele voordelen, waardoor gebruikers de vrijheid hebben om de gewenste uitstraling voor hun woning of gebouw te kiezen.

Installatie en onderhoud van Keralit gevelbekleding

Het installeren van Keralit gevelbekleding is ontworpen om zo eenvoudig mogelijk te zijn, waardoor het zowel voor doe-het-zelvers als voor professionele installateurs een haalbare taak is. Hier zijn enkele richtlijnen en tips voor de installatie en het onderhoud van Keralit:

Installatie

 • Voorbereiding: Zorg ervoor dat het oppervlak waarop de gevelbekleding zal worden gemonteerd schoon, droog en vlak is. Een correcte voorbereiding zorgt voor een betere montage en duurzaamheid van de gevelbekleding.
 • Montage: Keralit panelen kunnen met standaard gereedschap worden gesneden en gemonteerd. Volg de stapsgewijze instructies voor horizontale of verticale montage die bij de panelen worden geleverd om zeker te zijn van een correcte installatie.
 • Afwerking: Zorg voor de juiste afstand tussen de panelen om uitzetting en krimp door temperatuurveranderingen te accommoderen. Het gebruik van de juiste profielen en het volgen van de montagehandleiding zorgen voor een nette en duurzame afwerking.

Onderhoud

Reiniging: Keralit gevelbekleding vereist weinig onderhoud. Regelmatig reinigen met een zachte doek en een mild sopje is voldoende om de gevelbekleding schoon en mooi te houden.

Inspectie: Hoewel onderhoudsarm, is het aan te raden om de gevelbekleding jaarlijks te inspecteren op beschadigingen of onregelmatigheden om langdurige schade te voorkomen.

Conclusie

Keralit biedt een stijlvolle, duurzame en onderhoudsarme oplossing voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om hun woning of gebouw te bekleden. Met zijn gemakkelijke installatie en eenvoudig onderhoud is Keralit een uitstekende investering voor de toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top