skip to Main Content
Nieuwbouw En Opleveringskeuring Voor Een Huis

Nieuwbouw en opleveringskeuring voor een huis

U heeft een nieuwbouwwoning gekocht, maanden vol spanning gewacht en uiteindelijk is de oplevering in zicht. Deze “eerste oplevering” is heel belangrijk Hierbij draagt de aannemer de woning aan u over en moet u aangeven of alles volgens afspraak is uitgevoerd. Het is geen uitzondering dat de schuifpui verkeerd gemonteerd is, de tegels scheef zitten of de uitbouw doorhangt. Hoe meldt u dit aan de opzichter en wat zijn de juridische gevolgen? Hier kan een nieuwbouwkeuring uitkomst bieden.

 

Bouwkundige keuring

Onze bouwkundig ingenieur is aanwezig bij de oplevering, controleert de woning op ca. 200 punten en gaat de dialoog aan met uw uitvoerder. Tevens adviseert hij u over uw juridische mogelijkheden bij gebrekkige oplevering, zoals het vasthouden of oprekken van een laatste betalingstermijn. De oplevering is een belangrijke handeling in het afwikkelen van het bouwproces. Voordat een woning definitief aan een koper wordt opgeleverd vindt er een vooroplevering plaats. De kopers worden uitgenodigd om de woning te bekijken en eventuele afwijkingen, op datgene wat is overeengekomen, te melden aan de vertegenwoordiger van het bouwbedrijf.

 

Vooroplevering van een woning

Vooral bij de vooroplevering adviseren wij een bouwkundig inspecteur in de hand te nemen. Op deze wijze kunt u in een vroeg stadium bouwkundige gebreken en tekortkomingen signaleren en deze melden aan de aannemer. Hierbij worden alle onderdelen van zowel het interieur als het exterieur op de geldende normeringen en het bouwbesluit geïnspecteerd. Tevens worden tekortkomingen in afwerkingen vastgelegd. Achteraf ontvangt u van de aannemer een overzicht van de bouwgebreken.


Eindoplevering van een nieuwbouwhuis

Bij de eindoplevering wordt de woning aan u overgedragen en accepteert u de woning. De aan- en opmerkingen over de woning worden in het ‘proces verbaal van oplevering’ tijdens de eindoplevering genoteerd, zodat in de fase ná de oplevering deze aan- en opmerkingen door de aannemer kunnen worden gecorrigeerd. Hierbij worden alle onderdelen van zowel het interieur als het exterieur op de geldende normeringen en het bouwbesluit geïnspecteerd. Tevens worden tekortkomingen in afwerkingen vastgelegd. Tevens is het mogelijk om een keuring te verzorgen voor projecten zoals bijvoorbeeld voor kopersverenigingen (Vereniging van Eigenaren) etc. Het tarief is op aanvraag. Soms kun je kiezen voor een spoed woningkeuring wanneer je op korte termijn gaat verhuizen of een woning gaat verkopen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top