skip to Main Content

Wat je moet weten over het verkopen van je huis zonder makelaar

huis verkopenIn het proces van het verkopen van je huis kan het inschakelen van een makelaar heel handig zijn, want hij of zij heeft kennis van de lokale huizenmarkt en zijn of haar netwerk kan soms goed van pas komen. Daar staat echter tegenover dat de diensten van een makelaar duurbetaald zijn. Een makelaar is dan ook geen vereiste bij het verkopen van een woning en het kan je dus een hele smak geld schelen. Wil je meer weten over hoe je je woning verkoopt zonder tussenkomst van een makelaar? Lees dan vooral verder!

Neem de tijd

Het verkopen van een huis is door de huidige woningmarkt geen enorm lastige klus. Wel zal er aardig wat tijd in gaat zitten, omdat er veel verschillende dingen komen kijken. Zo zal je bijvoorbeeld zelf foto’s moeten maken, de advertentietekst schrijven en de advertentie vervolgens op Funda of een andere site plaatsen. Daarnaast zal je zelf de vraagprijs moeten bepalen en hiervoor dien je je te verdiepen in de lokale huizenmarkt. Wanneer het huis eenmaal te koop staat, zal je zelf bezichtigingen met potentiële kopers in moeten plannen en een informatieve rondleiding moeten verzorgen. Ten slotte dien je zelf te onderhandelen over de prijs en ben je uiteindelijk verantwoordelijk voor het opstellen van een verkoopakte

Gebruik de kracht van het internet

Wanneer je je huis wil verkopen zonder dat er een makelaar aan te pas komt, kan het internet je grootste vriend zijn. Je kan social media namelijk inzetten om gratis promotie te krijgen voor je huis door aan je netwerk te vragen de link naar de Funda-advertentie te delen. Daarnaast kan je het internet gebruiken om informatie over de woningmarkt bij jou in de buurt te weten te komen. Prijzen van vergelijkbare woningen in je buurt kunnen je een indicatie geven van wat jij voor je huis kan vragen.

Schakel een huizeninkoper in

Maar er is een makkelijkere manier om je huis te verkopen zonder makelaar. Daarvoor kun je contact opnemen met een huizeninkoper. Deze zal je woning laten taxeren, om de actuele marktwaarde te kunnen bepalen. Aan de hand hiervan zal er een vrijblijvend bod op je woning worden uitgebracht. Indien je dit bod accepteert, worden de details rondom de verkoop zoals bijvoorbeeld de opleverdatum, besproken. Daarna zal de verkoopakte worden opgesteld en getekend. Dit alles vindt plaats binnen 7 dagen, waardoor je je huis dus niet alleen binnen een week kan verkopen, maar ook zonder tussenkomst van een makelaar.

Bron foto door Kindel Media via Pexels

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top